6 juni 2020
11:00

Vasalunds IF Frösunda

Referat: IF Brommapojkarna 9 - Vasalunds IF Frösunda

Återigen har vi lyxen att ha en egen kameraman som filmar och kommenterar matchen. Om ni bara ska se några snabba minuter så kan jag rekommendera de första fem minuterna av andra halvlek, då ser ni hur fint laget organiserar sig, ett vackert passningsspel samt starka individuella insatser.

Under matchens allra första minuter var lagen ganska jämna, ja det var till och med så att Vasalund pressade oss bakåt där i början. Men vi fick in två mål och kontrollerade matchen perioden ut. Sedan kom dessa magnifika minuter i början av andra halvlek, men med fyra måls underläge får Vasalund sätta in en extra spelare och då ändrade matchen lite karaktär eftersom det blev mindre yta för oss att spela på.

Tredje perioden börjar också mycket bra för vår del, och vi kommer snabbt upp i 6-0 innan Vasalund lite tursamt reducerar med ett långskott. Vi hinner fylla på med två mål till innan motståndaren sätter in ett sista mål från en klunga framför vårt mål, med matchens sista spark på bollen.

I dag var killarna verkligen på hugget och alla hade individuellt en mycket bra dag på kontoret. Som lag var vi också väldigt starka i dag. Två nöjda och oerhört stolta tränare kunde ta sig hem innan regnet kom.

Sami gjorde en jättebra insats mellan stolparna i två perioder och Felix likaså i den sista, när det var lite mer att göra. Felix var också superduktig som kapten (tackar inte bara ”motståndaren”, men nämner Vasalund vid namn) och Gustav fick det gröna kortet för sitt fina sätt att spela fotboll.